شاید به جرات بتوان گفت که هیچ جای دنیا به اندازه کشور عزیزمان ایران دارای غذاهای محلی متنوع و خوشمزه نمی باشد. و این مسئله کاملا طبیعست . چون ما در جایی زندگی میکنیم که فرهنگ غذا رسم و رسوم خاصی دارد و مردمانمان آن سلیقه های بسیار عالی و جذابی را در طبخ غذاها بکار می برند.

از شمال تا جنوب کشور ایران بر اساس شرایط آب و هوایی و محصولاتی که در آنجا می روید غذای محلی متنوعی وجود دارد.

و انصافا بخاطر این تنوع بالا نمی توان نظر قطعی و محکمی داد که کدام غذا و در چه شهری از ایران بهتر از شهرهای دیگر می باشد.

غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی کدامند ؟

در ادامه این صفحه لیستی تقریبا کامل از غذاهای محلی متعلق به کشورمان را مشاهده خواهید کرد که هر کدام به تفکیک برای شما عنوان شده است : با ما همراه باشید

آش دوغ

یکی از غذاهای محلی و معروف شهر اردبیل ، سرعین و نواحی آذربایجان شرقی می باشد که به روش های متفاوتی در شهر های مختلف تهیه میشود. طعم نهایی این آش به نوع و طعم دوغ مصرف شده بستگی دارد و در صورت استفاده از دوغ محلی خوشمزه تر میشود. همچنین دوغ بکار رفته در این آش سرشار از کلسیم است.

آش دوغ

میرزاقاسمی

میرزاقاسمی از جمله پیش غذاهای خوشمزه شمالیست که به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و تقریبا در همه جای کشورمان طبخ می شود.چاشنی اصلی این غذا سیر می باشد و برای خوشمزه تر شدن این غذا باید بادمجان ها را روی زغال به صورت کبابی آماده کنید.

میرزا قاسمی

دیزی سنگی

دیزی سنگی یا آبگوشت یکی دیگر از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی هاست. دیزی را در ظرف های مختلفی می پزند و سرو می کند. با این وجود، آن دیزی که در دیگ سنگی پخته می شود طعمی دیگر و آداب خاص تری دارد.

این غذای خوشمزه با پختن گوشت ، دنبه گوسفند، پیاز، سیب زمینی و حبوبات تهیه میشود.

این غذا که در میان شاهان و ثروتمندان رواج داشت و کم کم به میان مردم آمد در زمان قاجاریه وارد ایران گردید.

خورش ماست اصفهان

خورش ماست یکی از غذاهای خوشمزه و بومی شهر اصفهان است که از گوشت گردن گوسفند ، زعفران ، شکر ، زرده تخم مرغ و ماست چکیده تهیه می شود و در قدیم به عنوان یک غذای اصلی درباری بود. این غذا مانند دیگر خورش ها ،جزو غذای اصلی محسوب نمیشود و بیشتر مانند انواع سوپ ها به عنوان پیش غذا و سرد سرو می شود.

قلیه ماهی

از جمله غذاهای لذیذ و پر خاصیت اهل جنوب است. این غذای خوشمزه که با ترکیب دقیق سبزی و ادویه های خوش عطر جنوب تهیه میشود. موجب افزایش طول عمر و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد می شود.به توصیه اهل فن ، این غذا باید از ماهی هایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند.

قلیه ماهی

اشکنه

یکی از غذاهای سنتی و قدیمی مردم ایران است که اصالت آن خراسانی است و مناسب روزهای سرد سال است و در قدیم از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است.این غذای بدون گوشت بسیار مقویست و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. این غذا نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود.

اشکنه

لنجو یا ماهی آب پز

یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان سیستان و بلوچستان است . مواد تشکیل دهنده این غذا آچار، دوغ محلی ،پیاز، روغن،ماهی، زردچوبه، فلفل و نمک است . نام های دیگر این غذا ماهی دیگی و ماهی دوغی است. در این منطقه به دلیل تنوع بالای ماهی ، طبخ های مختلفی برای ماهی رواج دارد.

لنجو

یخنی نخود

که دراصل به معنای پخته یا گوشت پخته شده استیکی از غذاهای سنتی شیراز در استان فارس است و مواد تشکیل دهنده آن مثل آبگوشت می باشد.خوردن این غذا در کنارنان و ترشی بسیار لذیذ است.

یخنی نخود

اکبر جوجه

یکی از غذاهای قدیمی و اصیل مازندرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوکاه می باشد. این غذا که ابتدا فقط در رستوران های شمالی سرو میشد الان در اکثر نقاط کشور طبخ میشود.اکبر جوجه که در واقعه از جوجه محلی مرغ درست می شود و طعم متفاوت آن به خاطر رب انار و کره و نوع پخت آن است بسیار خوشمزه است. انتخاب نام این غذا بر اساس نام موسس این رستوران علی اکبر کلبادی، صورت گرفت.

همچنین بخوانید:

آش خشکبار

یکی از غذاهای محلی و مقوی استان همدان است که از انواع خشکبار برای پختن این آش استفاده می شود و مواد اصلی آن سبزی آش، گوشت استخوان دار،انواع خشکبار شامل آلبالو خشک، برگه هلو، آلو ترش خشک، رشته، شیره انگور، نخود، لویبا، ، عدس، پیاز و نعناع است.

آش خشکبار

این آش به علت داشتن املاح معدنی ،ویتامین ها و پروتئین بالا به تشکیل گلبول های قرمز و خونسازی بدن کمک شایانی می کند و باعث افزایش انرژی بدن می شود.

منبع : نمناک