سالاد سزار از سالادهای ایتالیایی است که در سالهای اخیر در منوی رستورانهای ایتالیایی به چشم میخورد. سالاد سزار، سالادی است که با پنیر پارمیزان طعم دار میشود، به آن سس مایونز اضافه نمیکنند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن و نانهای تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو میشود.
سالاد سزار، سالاد محبوبی است که اولین بار توسط سرآشپز سزار کاردینی (cesare cardini) که یکی از مهاجران جنگ جهانی اول به ایالت کالیفرنیا و شهر سندیهگو بود؛ درست شد.سزار کاردینی بعد از چند سال کار در سندیهگو، به تجوانای مکزیک مهاجرت و در همان جا رستوران خود را برپا کرد. در سال ۱۹۲۴ میلادی برای جشن ۴ ژوئیه، سزار این سالاد محبوب را درست میکند. جالب این است که این سالاد، به دلیل کمبود مواد اولیه در رستوران سزار به وجود آمد، مخلوطی از مزههای کاملاً سنتی ایتالیایی که از آن روز تا به حال هر کسی آن را خورده به طرفداران این سالاد پیوسته. پنیر پارمزان، کاهو و روغن زیتون بکر به همراه سس ورسترشایر (Worcestershire) که معمولاً در آمریکا برای سس سالاد استفاده میشود. این سالاد خوشمزه در ۲۰ دقیقه تهیه میشود. قدمت این سالاد به ۱۰۰ سال پیش برمیگردد.
مواد لازم
ماست خامه ای یک سوم پیمانه
پنیر پارمیزان رنده شده ۳ قاشق غذاخوری
آب لیمو یک قاشق غذاخوری
سیر خرد شده یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به میزان کافی
کاهو یک بوته
پیاز قرمز خرد شده نصف پیمانه
نان برشته شده یک پیمانه
کره کمی
طرز تهیه سالاد سزار
▪ ماست خامه ای ، یک قاشق غذاخوری پنیر، آب لیمو، سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و سس آماده شده را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
▪ در این فاصله نان تست یا باگت را به صورت مکعب ریز برش بزنید و در کمی کره تفت دهید. سپس تکه های نان را در سینی حاوی کاغذ روغنی قرار دهید و برای ۵ دقیقه در گریل بگذارید تا ترد شود.
▪ کاهو شسته و ریز شده را به همراه پیاز به سس آماده شده اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. بقیه پنیر و نان برشته را به سالاد اضافه و سرو کنید.
منبع: ashkadeh