مواد مورد نیاز برای پختن کله پاچه
- کله پاچه گوسفند 1 دست
- نخود 100 گرم
- پیاز 2 عدد درشت
- زرد چوبه 1 ق چ
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- آب ا لیتر یا بیشتر
- سیر 4 تا 5 حبه
طرز تهیه کله پارچه ، ترسناک دوست داشتنی
نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود.
برای پختن کله پاچه باید کله و پاچه را باهم پخت .برای شروع پخت ابتدا به اندازه ای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.وقتی که آب جوش آمد روی آب را کف های قهوه ای پر میکند که بهتر است این آب را یکبار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید. سعی کنید به اندازه ای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید .بعد پیاز ها را 4 قاچ برش دهید و به همراه زرد چوبه و سیر داخل آب کله پاچه بریزید.
نخود های خیس خورده شده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را کیپ ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم به آرامی پخته شود.در دقیقه های پایانی پخت کله پاچه میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه استفاده کنید.
نکاتی برای طبخ کله پاچه
- حتما کله پاچه ای تازه را در هنگام خرید انتخاب کنید.
- کله پاچه را به خوبی تمیز کنید و سپس آن را به خوبی بشویید.
- می توانید در تهیه کله پاچه از گندم بلغور و نخود در صورت تمایل استفاده کنید.
- در روش طبخ کله پاچه اگر از سبزی ها و لیمو خشک و چوب دارچین استفاده کردید بعد از پخت کامل غذا این مواد را از قابلمه خارج کنید.
- کله ای را که برای طبخ کله پاچه می خرید دقت داشته باشید که کله بز و یا میش نباشد علاوه بر کله گوسفند می توانید از کله گوساله نیز در طبخ کله پاچه استفاده کنید.
- هر نوع تغییر رنگ و بوی بد نشانه فاسد بودن کله می باشد و کله پاچه را از مکان های مطمئن تهیه کنید.
- نمک را حتما در انتها پخت به کله پاچه اضافه کنید.
- اگر قصد دارید که کله پاچه را به عنوان صبحانه میل کنید آن را از شب قبل طبخ کنید.
- قبل از اینکه کله پاچه را بر سر سفره ببرید استخوان ها را از آن جدا کنید و فقط گوشت های قابل خوردن و کله پاچه را در ظرف مناسبی قرار دهید.
نکات تکمیلی در مورد کله پاچه
- می توانید کله پاچه را به همان شکل کامل در ظرف بکشید یا گوشت آن را جدا کنید و در ظرف بکشید.
- استفاده از نخود برای کله پاچه اختیاری است ولی توصیه می شود که نخود اضافه شود زیرا آبگوشت آن خوشمزه تر می شود، در ضمن نخود بوی کله پاچه را از بین می برد.
- در صورت تمایل می توانید لیموعمانی در آخر پخت اضافه کنید.
- در خرید کله دقت کنید که تازه باشد و کله بز یا میش نباشد.
منبع :میهن بلاگ